Про панацею від трудової міграції та «дзен» на роботі, – виконроб РЕНОМЕ ЄВРОБУД Анатолій Омельчук

Із виконробом РЕНОМЕ ЄВРОБУД Анатолієм Омельчуком ми зустрілися  на будівництві житлового комплексу «360», зараз тут – завершальні роботи. Ми проходимо біля будинків і оцінюємо як все змінилося за рік часу. Житловий комплекс приваблює своєю архітектурною виразністю, новизною та лаконічністю. Виконроба вітають робітники, деякі посміхаються та жартують: «Що інтерв’ю беруть? В політику йдете?»
Він сміється теж і знаходить дотепні відповіді. Атмосфера на будівництві дуже тепла та приязна. Думаю, що навіть це впливає на роботу та результат. І ми починаємо інтерв’ю з посмішки.

День виконроба – який він? Що входить у ваші обов’язки? Що найскладніше? А що найприємніше?

Кожного дня по-іншому. Це робота з людьми. Це не лише знання на практиці  про інженерію, документацію, технологію, але й підхід до людей – як зробити так, що все було правильно й вчасно. Треба бути не лише будівельником, але й психологом. День постійно в русі, в роботі, в думках.

Найскладніше – зрозуміти кожного робітника та знайти підхід.

Найприємніше – це коли ти виконав роботу добре і бачиш результат.

ЖК « 360 »

Над чим зараз працює команда будівельників зараз?

До кінця травня я був виконробом на будівництві житлового комплексу «360».  Тут хороший конструктив, якісні будівельні матеріали, архітектурна виразність. Особливе будівництво тим, що поєднує смарт-квартири та можливість вільного планування житла.

Зараз працюємо на вулиці Льонокомбінатівській, зводимо бізнес-центр, якого в Рівному ще не було. Це офісно-спортивний комплекс нового покоління. У нього досить цікаве проектування.  

Будівництво бізнес-центру біля Сарненського кільця

В Рівному бувають випадки, коли ЗМІ розповідають нам про неякісне, проблемне будівництво. Як вдається компанії РЕНОМЕ ЄВРОБУД дбати про репутацію?  

РЕНОМЕ ЄВРОБУД – це кістяк, який сформувався часом, досвідом. Через те, що компанія на будівельному ринку довго, має свою базу із кваліфікованих кадрів, техніку, контакти з постачальниками якісних, перевірених матеріалів.

Багато наших переваг залучено на будівництві зараз – це і логістика, спеціалізовані робітники, керівники, що відповідальні за процес. Це нагадує мурашник, де кожен знає свої обов’язки та алгоритм роботи.

Які відчуття вас переповнюють, коли будівництво завершується і ви бачите в місті результати роботи команди?

Коли план виконано, то це лише позитивні емоції, бо це красива картинка результату. І коли проходиш повз та згадуєш, що тут працював – відчуваєш гордість. Але найцікавіше відбувається за крок до завершення будівництва. Це найскладніше, бо є терміни, які піджимають, завершальні роботи, корегування, шліфування задля найкращого результату.

Будівництво – це відповідальна та іноді нервова справа. Як вдається зберігати спокій та забезпечувати контроль?

Як я вже казав, що посада виконроба – це робота з людьми. Емоції, звісно бувають, але доводиться стримувати себе, виховувати емпатію, щоб зрозуміти робітника, ввійти в його положення і водночас щось пояснити йому.

Як це вдається?

В першу чергу, потрібно лишатися людиною. В кожного є свої емоції та реакції. Тут головне «не перегнути», бо всі спірні питання можна вирішити спокійно та зважено.


Зараз дуже поширене явище в Україні – це трудова міграція. Як вдається зберегти кадри в РЕНОМЕ ЄВРОБУД? Підкріплювати та мотивувати «кістяк»?

В компанії є досвід, цінності та постійна робота для робітників. Ще є стабільність, є робоче місце, вчасна заробітна плата, соціальні гарантії. І найголовніше – можливість бути з родиною, а не далеко на заробітках.  Та, ясна річ, найкращий мотиватор для робітника – це зарплата. Він має знати, що зможе прогодувати свою родину, забезпечити. Все це допомагає тримати команду на місці.

Продовжіть речення:

Мій день на РЕНОМЕ починається з…

Не з кави (підказує колега та посміхається, – ред).

З планування.

Наша сила в тому, що…тут є командний дух. Бо сам ти не воїн. В нас є взаємопідтримка – це дуже цінно.

На будівництві головне… – світлий розум (сміється, -ред).

Чи є почуття гумору у наших будівельників? Чи є місце жартам на будівельному майданчику?

Жарти є (посміхається, – ред). Це розряджає атмосферу. Робота важка і треба якось себе та колектив розважати.

Яким бачите РЕНОМЕ ЄВРОБУД через 10 років?

Це буде успішна компанія. Якщо не збавляти темпу й далі так працювати, то все буде добре.

Щоб побажали читачам?

Добробуту, миру та впевненості в тому, що все буде добре. Бо, якщо не вірити в добре майбутнє, буде складно жити в теперішньому.

Залишити коментар

Your email address will not be published. Обов'язкові поля позначені. *

Рекомендуємо для перегляду

«До праці мене найбільше мотивує прагнення, щоб був порядок», – двірник Spectrum сервіс Мирослав Блакита

Він завжди посміхається. Має «золоті руки» та «золоте терпіння». Мирослав Блакита працює в РЕНОМЕ, компанії Spectrum сервіс, двірником. Як триває його робочий день і з ким товаришує Мирослав Іванович на території житлового комплексу Spectrum, – ми розвідали під час нашої теплої, весняної розмови.

QA РЕНОМЕ СМАРТ Наталія Степанюк про повсякденне життя тестера, дивовижне робоче місце та колег, які стають друзями

В компанії наша HR її ніжно називає – «Совушка». Її робоче місце – особливе, бережно прикрашене вогниками та листівками з усього світу. А ще вона завжди виглядає серйозною, відповідальною, та хороший жарт легко викликає на обличчі милу посмішку. Знайомтеся –…

Інженер-програміст РЕНОМЕ СМАРТ Антоній Карачанський: «Ця професія має найбільше гнучкості, а тому й неймовірно приваблює»

Він – молодий, драйвовий та дотепний. У нього найкрасивіший робочий стіл у кабінеті та багато ентузіазму. Знайомтеся – інженер-програміст РЕНОМЕ СМАРТ Антоній Карачанський. Нам він розповів про специфіку своєї роботи в компанії та приправив усе легкою іронією.